Werkzaamheden Bolgerijense Brug

Vanaf heden tot 20 september a.s. is de Bolgerijense Brug afgesloten wegens werkzaamheden voor al het verkeer, ook voetgangers en fietsers. Voor de omrij route kunt u hier klikken.

Ontheffing sluipverkeer Vianen

De gemeente Vijfheerenlanden heeft besloten om met ingang van maandag 1 juli 2024 sluipverkeer te gaan weren door het plaatsen van verbodsborden om in te rijden, tenzij je een ontheffing hebt.

Dat verbod geldt alleen als je maandag tot en met vrijdag van 15.00 uur tot 19.00 uur in zuidelijke richting binnendoor rijdt naar bijvoorbeeld de A27 bij Lexmond. Het zal betekenen dat je ons altijd probleemloos via het industrieterrein kan bereiken maar niet per se via de binnenwegen vanaf Lexmond (gedurende genoemde dagen en tijden).

Voor meer informatie en de locatie van de camera’s kunt u meer informatie vinden op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.

Als je bij ons vandaan rechtsaf slaat en dan naar de A27 bijv. heb je geen last van de restricties. Je kan altijd weg over het industrieterrein naar de A2/A27 of binnendoor via de Autenasekade over Zijderveld richt provinciale weg Leerdam.

Een dag ontheffing kost € 3,00. Dit is ook nog aan te vragen tot 24.00 s nachts als je er op die dag al doorheen bent gereden. De dagontheffing aanvragen kan onbeperkt via de volgende link.

Als inwoner van de gemeente Vijfheerenlanden kan je zelf een ontheffing aanvragen. Alle inwoners van Vijfheerenlanden kunnen voor 3 jaar een ontheffing aanvragen voor maximaal 5 kentekens op hun adres. Dit kan via de volgende link.

Vianen Gemeente Vijfheerenlanden