FAQ / Veelgestelde vragen:

OP EN RONDOM DE  GOLFBAAN

Buggies en handicarts

Wilt u spelen met een buggy of handicart, dan kunt u telefonisch de kar reserveren via 0347-345160.

Voor het behoud van de golfbaan zijn buggies in de periode 1 november tot en met 31 maart alleen op de paden toegestaan. Voor handicarts wordt geen uitzondering gemaakt. Er wordt evenmin korting op het speelrecht hiervoor verleend. Mocht het in verband met de staat van de golfbaan nodig zijn, kunnen we ook aangeven dat trolleys in de baan evenmin zijn toegestaan. U kunt de status hieromtrent op het bord in de hal vinden.

Bij het gebruik van een buggy en/of handicart is afgifte van een autosleutel of legitimatiebewijs verplicht. Gebruik van de buggies is op eigen verantwoordelijkheid. Wanneer er schade aan de buggie of handicart wordt gemaakt dient u dit te melden bij de caddymaster. U bent volledig aansprakelijk voor alle gemaakte onkosten t.b.v. de reparatie.

Het is niet toegestaan een eigen scooter, izi go of buggy mee de baan in te nemen.

Vroeg starten als greenfee speler

Wanneer u vroeg wilt starten als greenfee speler, is dit mogelijk als u met een van onze leden meespeelt. Bij afwezigheid van de caddymaster dient u na afloop van uw ronde de greenfee alsnog te voldoen. U heeft alleen toegang tot ons terrein als u met een van onze leden meerijdt vanwege de gesloten toegangspoort tot onze caddymaster is gearriveerd. We hanteren geen earlybird tarief.

Betreden op eigen risico

U betreedt ons gehele terrein op eigen risico. Elke aansprakelijkheid voor schade, diefstal of blessures op ons terrein wordt uitgesloten. Dit geldt voor parkeren, in het clubhuis en op/rondom de baan en oefenfaciliteiten.

In geval van gladheid is het niet mogelijk dat het gehele terrein wordt gestrooid. We sluiten enige aansprakelijkheid voor eventuele ongevallen naar aanleiding van gladheid uit.

Onweer protocol

Wanneer er onweer klinkt, zullen wij een geluidssignaal laten afgaan vanuit het clubhuisgebouw. Echter is dit niet over de gehele baan hoorbaar. Daarom bent u zelf verantwoordelijk voor de te nemen acties:

Laat uw tas/clubs staan en zoek de dichtstbijzijnde schuilhut op. Voor de veiligheid van onze medewerkers zullen zij niet de baan ingaan of ze schuilen totdat de onweersbui is weggetrokken.

Rookvrije Kroonprins

Onze locatie is zoveel mogelijk rookvrij. Op de drivingrange  is roken niet toegestaan. Op ons terras is een speciale rokershoek ingericht. Vraag er naar bij de bediening. Als u in de baan toch wil roken, vragen we u uw flightgenoten toestemming te vragen en vooral uw peuken goed te doven en in de afvalbak te deponeren.

Honden op De Kroonprins 

Helaas zijn honden op de golfbaan niet toegestaan maar u en uw hond zijn wel van harte welkom op de oefenfaciliteiten en in ons restaurant/terras.

Voorrang

Baanpersoneel heeft altijd voorrang

Voorrang/doorlooptijd

Voor het golfen van een 18 holes ronde ontvangt u 2 starttijden. De 2e 9 holes loopt u 2 uur en 10 minuten na uw starttijd van uw eerste 9 holes. Bent u sneller, is het afhankelijk van de drukte in de baan of u eerder kan starten. Een geboekte starttijd heeft voorrang op een snellere doorlooptijd.

Play the tee that makes you happy

Speel van de teebox met de kleur die bij de lengte van uw slag past.

Wit: 225+ meter    Geel: 190 – 225 meter   Blauw: 160- 190 meter   Rood: 125-160 meter   Oranje: tot 125 meter

SPEELRECHTEN

Familie speelrecht

Gezellig met uw gezin golfen? Of grootouders met de kleinkinderen? Kies dan voor het Familiepakket, de kinderen spelen dan geheel gratis! Wanneer u en uw familie zich heeft ingeschreven voor het familie pakket zijn wijzigingen met betrekking tot de opgegeven leden, alleen mogelijk  per 1 januari van het nieuwe jaar. Voor alle gezinsleden geldt dat een oefen of baanpermissie noodzakelijk is voor spelen op de Par 3 baan en minimaal handicap 54 voor spelen op de 18 holes wedstrijdbaan.

Wijzigen speelrecht

Opzeggen of wijzigen van uw speelrecht is mogelijk voor 1 november van het lopende jaar. Bij ongeval, ziekte of blessures restitueren we geen speelrecht vergoeding. Opschorting van het speelrecht is helaas niet mogelijk.

RESERVEREN

Aantal boekingen

Als u een speelrechtovereenkomst met ons aangaat, kunt u 3 openstaande boekingen voor een starttijd maken. Op de dag zelf kunt u ook nog een boeking maken, die niet bij die 3 openstaande boekingen meetelt.

Benodigde handicap/baanpermissie

Het is mogelijk om met van de aan ons verbonden golfpro’s verkregen baanpermissie op de par 3 baan een starttijd te boeken.

Alleen als u in het bezit bent van een handicapregistratie bij de NGF is het mogelijk om op onze 18 holes baan te golfen.

Aanvullen flights

Op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur vullen we flights aan tot 4 personen. We behouden ons voor om de dagen en/of tijden uit te breiden.

A en/of B lus boeken

In de periode 1 april tot en met 15 oktober kan er op de Blus alleen een starttijd voor 9 holes geboekt worden tot 9.30 uur en 2 uur en 10 minuten voor zonsondergang. Op de Alus kan u wel de gehele dag 9 holes boeken. Op de dag dat u wil spelen, kunt u de caddymaster bellen met de vraag of er buiten de genoemde tijden op de B lus een 9 holes starttijd vrij is.

Buiten genoemde periode is het wel mogelijk om op de Blus een starttijd te boeken.