Flights 4 personen & 18 holes:

In de persconferentie van 8 maart jl. is gemeld dat er met ingang van 16 maart weer met 4 personen in een flight gegolfd mag worden.

Extra goed nieuws is dat de gemeente ons zojuist ONDER VOORWAARDEN toestemming heeft gegeven om per direct al met 4 personen per flight te gaan golfen.

Dit zijn de voorwaarden:

  • 2 groepjes van 2 personen in een flight
  • De groepjes moeten onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • De groepjes mogen niet mengen.
  • De tweetallen moeten te onderscheiden zijn voor de boa’s en voor drones.

De voorwaarden van scheiding van de twee groepjes vervallen op 16 maart maar 1.5 meter afstand houden blijft noodzakelijk.

Het betekent dat we met ingang van heden het boekingssysteem open zetten voor 4 ballen en dat het startinterval weer wordt verruimd naar 10 minuten. Ook kan er weer voor 18 holes worden geboekt. De bestaande boekingen (tot 16 maart) blijven qua startinterval op 8 minuten staan, maar u kunt bijboeken tot 4 personen. Voor alle nieuwe boekingen die u vanaf vandaag maakt, geldt dat (mits er nog ruimte is) u voor 4 personen 18 holes kunt boeken met een startinterval van 10 minuten.

Horeca:

Het lijkt er op dat per 31 maart a.s. versoepelingen voor de horeca kunnen gaan gelden. We zorgen dat we met ons team klaar staan om dan eindelijk weer open te gaan. Er wordt druk gewerkt aan alle voorbereidingen. Het terrasmeubilair wordt binnenkort geplaatst, maar dat zal helaas nog niet betekenen dat u daar dan plaats kunt nemen. We hopen dat u met ons de regels wilt respecteren.

Algemeen:

De overheid roept nog steeds iedereen op om zo min mogelijk contacten te hebben, want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Het blijft belangrijk dat we er als golfsport alles aan doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Anderhalve meter afstand houden blijft de norm. Wie klachten heeft, moet thuisblijven en zich laten testen.

Dit zijn gelukkig weer een aantal stappen in de goede richting naar ons ‘normaal’ wat golf betreft, hopelijk volgen er snel weer nieuwe versoepelingen. We houden jullie op de hoogte via de nieuwsflits en de website.