: 22/05/2024

Nieuwe GPS fairway maaier

GPS maaier

Onze nieuwe fairway maaier is er. De greenkeepers hebben haar Maai-ke genoemd. Maai-ke is een bijzondere maaier, want de machine maait en rijdt autonoom, dat wil zeggen zonder chauffeur.
De machine staat altijd onder toezicht van een greenkeeper! In geval van nood kan deze direct ingrijpen middels een afstandsbediening.
Deze manier van maaien vraagt wel wat aandacht van de leden en gasten van onze golfbaan.

Hieronder ziet u een instructiefilmpje over Robin de GPS maaier van Golfpark Wilnis.

Een aantal stelregels:

  • Mag ik slaan? Ja! Maar: niet wanneer de machine zich binnen uw slagbereik bevindt! Wacht even en ontwijk de machine om schades te voorkomen.
  • Mijn bal ligt in de maaibaan, wat nu? De machine stopt niet voor golfballen! Bent u of een medespeler bij uw bal en komt de machine er aan, pak dan de bal zonder straf op. Belangrijk: markeer de plek NIET ( markers kunnen de maaikorf beschadigen!). Plaats na het passeren van de maaier uw bal terug op de oorspronkelijke plek ( die bij benadering moet worden vastgesteld).
  • Wilt u de harken in de bunker in de houder plaatsen met de tanden met de speelrichting mee?  Zo voorkomt u dat de machine de hark niet ziet.
  • Omdat de machine zelf naar de volgende fairway rijdt, is het belangrijk dat u uw trolley, buggy en golftassen zo veel mogelijk aan de zijkanten van paden parkeert

Hoe werkt het?

  • De machine is uitgerust met 3D camera’s aan de voor- en achterzijde welke obstakels vanaf 50 cm waarnemen.
  • Spelers, trolleys en buggy’s zullen de machine hierdoor laten stoppen en wanneer het kan zal de machine haar werk weer vervolgen.
  • Als extra veiligheid is de machine uitgerust met stootbumpers aan voor- en achterzijde. Wanneer deze wordt ingedrukt zal de machine direct uitvallen.
  • Wanneer de machine autonoom werkt branden de lampen aan voor- en achterzijde en zullen de flitslampen aan staan.
  • De machine is in staat om berichten te sturen naar de greenkeepers zodat deze in actie kunnen komen wanneer de maaier stil komt te staan. Er zal gekeken worden naar de reden van stilstand om daarna de machine haar weg weer te laten vervolgen

Even op een rij: Pak NOOIT uw bal onder de machine weg! Ontwijk de machine om schades te voorkomen De machine ziet u en stopt op tijd Een greenkeeper is altijd in de buurt Voor vragen spreek ons gerust aan!

Kortom: Het zal even wennen zijn maar het zal al snel een vertrouwd “gezicht” zijn op de golfbaan.

2023-05-02T11:15:55+01:00