Golfschool

Five Star Golf, de Golfschool van golfbaan de Kroonprins, biedt een totaal golfconcept. De golfprofessionals verzorgen golflessen, trainingen en coaching om uw persoonlijke golfdoelen te behalen.

De golfschool staat voor ontwikkeling van de vijf prestatiebepalende factoren namelijk:

FUN   –   TECHNIEK   –   TACTIEK   –   MENTAAL  –  FYSIEK

Wij bieden u producten voor golfers van alle niveaus (van beginner tot professionals) en alle leeftijden. Five Star Golf helpt u graag bij het behalen van uw persoonlijke golfdoelen. Hiervoor hebben wij een vaste werkwijze:

Stap 1 Intake en beginsituatie/0-meting
Stap 2 Doelstellingen maken op korte en lange termijn
Stap 3 Plan van aanpak maken om de doelstellingen te realiseren
Stap 4 Uitvoering van het plan van aanpak
Stap 5 Evaluatie d.m.v. videoanalyse, vaardigheidstesten en/of spelanalyses

Bij de ontwikkeling van de golfer kijken wij niet alleen naar de techniek. De golf(st)er is zo goed als zijn/haar zwakste prestatiebepalende factor:

FUN   –   TECHNIEK   –   TACTIEK   –   MENTAAL  –  FYSIEK

Deze prestatiebepalende factoren zijn belangrijk in de ontwikkeling van een golf(st)er. Tevens beïnvloeden de prestatiebepalende factoren elkaar. Een golfer die fysiek vermoeid is (36 holes competitie) zal mentaal minder gefocust zijn op de 36e hole en daardoor misschien tactisch een minder goede beslissing nemen. De beïnvloeding van fysieke beperkingen op de golfswing.

Fun (spirit of the game) is de belangrijkste succes factor. Het verhogen van het spelplezier zal altijd centraal staan. Tijdens de intake zullen wij altijd vragen waaraan u spelplezier beleefd. Als we het spelplezier verhogen zult u meer genieten van het golfspel en vaker komen golfen. In de beginsituatie kijken wij waar de meeste ruimte is voor ontwikkeling. Vanuit het intakegesprek, vaardigheidstesten en/of spelanalyse wordt een doelstelling geformuleerd die natuurlijk zowel uitdagend als haalbaar is. Bij alle lessen staat het leren golfen centraal, Baanpermissie, GVB en HCP zijn een middel om uw progressie te meten. Wij willen graag actieve golfers ontwikkelen die golf als LIFETIME sport gaan beleven.

Voor golf(st)ers die golf zien als (top)sport. Bieden we de mogelijkheid om te ontwikkelen volgens LONG TERM GOLFERS DEVELOPMENT. Hierin worden vijf niveaus onderscheiden:

– FUNDAMENTALS (stap 1 Baanpermissie & 2 HCP 54 NGF Stappenplan)
– LEARN TO PLAY (Stap 3 HCP 45 NGF Stappenplan)
– TRAIN TO PLAY (Stap 4 HCP 36 & 27 HCP NGF Stappenplan)
– TRAIN TO COMPETE (Stap 6 HCP 18 & 7 HCP 9 NGF Stappenplan)
– TRAIN TO WIN (Stap 8 HCP 4 & 9 HCP 0 NGF Stappenplan)

Elke fase heeft zijn eigen aandachtspunten. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van uw golfspel naar golfsport. Informeer naar de persoonlijke begeleidingsplannen, masterclasses en groepstrainingen voor de verschillende fases in uw golfontwikkeling.

Wij zien u graag op de mooie oefenfaciliteiten en golfbaan op De Kroonprins!

 

 

Laatste nieuws